Zo creëer je een fitnessruimte in huis

Zou jij graag meer willen sporten, maar merk je dat het toch wel intensief is om dat steeds buiten de deur te doen? Daar is nu gelukkig een oplossing voor, je kunt gemakkelijk thuis een fitnessruimte creëren waar je net zo efficiënt sport als in de sportschool. 

Welke behoefte heb je?

Voordat we dieper ingaan op de juiste fitnessapparaten is het allereerst belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je behoeftes zijn. Wil je graag in beweging blijven? Of wil je gerichte krachtoefeningen doen? Wil je een full body workout kunnen doen of liever specifieke gebieden trainen? Ook is het belangrijk om te kijken naar de ruimte die je beschikbaar hebt. Heb je veel ruimte of werk je liever met een hybride ruimte? Die je naast het sporten ook nog kunt gebruiken als kantoor bijvoorbeeld?
Als je hier het antwoord op hebt, kun je vervolgens bekijken wat je nodig hebt. 

Lekker werken aan gezondheid

Voor veel thuissporters is het doel vooral werken aan je gezondheid. Daarom zul je je voornamelijk richten op cardio. Cardio apparaten voor thuis zijn er in verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan het hardloopband, de fiets of het roeiapparaat. Veel van deze apparaten zijn gemakkelijk op te vouwen en weg te zetten als je ze niet nodig hebt. Hierdoor zijn ze ideaal voor thuis. 

Krachttraining

Heb je specifieke trainingsdoelen? Dan kun je thuis ook aan de slag op fitnessapparaten voor krachttraining. Je kunt hierbij denken aan een volledige, multifunctionele apparaten, maar ook aan gewichten. Je kunt je thuis fitnessruimte zo uitgebreid maken als je zelf nodig hebt en wilt. Een multifunctioneel apparaat is minder gemakkelijk te verplaatsen dan alleen gewichten. Het voordeel is natuurlijk dat je met deze apparaten meerdere spiergroepen in één keer kunt trainen waardoor je een groter effect behaalt. 

Personal trainer aan huis

Wil je zeker zijn dat je een effectieve training kunt maken thuis? Ga dan op zoek naar een personal trainer aan huis. Deze maakt een training op maat met jouw beschikbare apparaten. Zo hoef je het huis niet uit voor een effectieve training. Dit is vooral fijn voor mensen die veel thuiswerken en tijd willen besparen door niet op en neer te hoeven naar de sportschool. 

Wil je liever een goedkoper alternatief? Hang dan een groot TV scherm op in je sportruimte. Op Youtube staan duizenden fitness video’s. Zo volg je een complete work-out mee via het TV scherm. Het enige nadeel hiervan is dat er niemand meekijkt of je de oefeningen wel goed uitvoert. Let dus goed op dat je geen blessures oploopt tijdens het sporten.