airsoft, military, specnaarms

Wat heb je nodig om te beginnen met airsoft?

Airsoft heeft de laatste jaren wereldwijd aan populariteit gewonnen. Ook in Nederland wordt deze sport door steeds meer mensen beoefend. Airsoft heeft een aantal raakvlakken met paintball. Zo strijd jij met jouw team tegen een ander team. Hierbij gebruiken jullie geweren. Uiteraard gaan jullie elkaar niet met echte wapens te lijf, maar met replica’s. Je vuurt overigens geen verfballen af, maar plastic balletjes. Ben jij ook enthousiast over deze sport? Dan wil jij mogelijk ook airsoft beoefenen. Voordat je begint, moet jij over de juist uitrusting beschikken. Geen idee wat je allemaal moet kopen? Wij zetten in deze tekst de belangrijkste benodigdheden voor airsoft op een rijtje.

Wapen(s)
Om deel te nemen aan airsoft, moet jij allereerst over een wapen beschikken. Zoals gezegd gaat het hier niet om een echt wapen, maar een replica. Deze heb jij nodig om de plastic balletjes op het vijandelijke team te kunnen schieten. Veel beginnende airsoft-spelers kopen eerst één wapen. Wil je het direct goed doen? Dan raden wij je aan meerdere airsoft wapens te kopen. Er zijn namelijk allerlei verschillende soorten wapens. Om een impressie te krijgen van de mogelijkheden, kun je eens naar geweren van Tokyo Marui kijken. Dit merk verkoopt verschillende soorten airsoft wapens.
Bescherming
Bij airsoft heb je een wapen nodig om de vijand te lijf te gaan. Omdat je het opneemt tegen een ander team, kun je zelf ook onder vuur genomen worden. Denk daarom ook aan jouw bescherming. Draag bijvoorbeeld altijd een bril wanneer jij airsoft speelt. Op deze manier voorkom jij namelijk dat je de plastic balletjes in jouw oog krijgt. Dit kan blindheid tot gevolg hebben. Reden genoeg om ook een goede bril te kopen. Wil jij jouw gehele gezicht beschermen? Koop dan een masker.

Naast jouw gezicht doe je er ook goed aan de rest van jouw lichaam te beschermen. Zo is het verstandig om handschoenen te dragen bij airsoft. Jij haalt jouw handen hierdoor minder snel open als je in de natuur speelt. Bovendien voorkom je met handschoenen dat je wondjes krijgt op jouw handen door de plastic balletjes. Knie- en elleboogbeschermers zijn bij deze sport ook geen overbodige luxe. Waarom niet? Omdat je nogal veel kruipt en tijgert. Door knie- en elleboogbeschermers voorkom je dat je al snel last krijgt van deze lichaamsdelen.

Tot slot mag een helm ook niet ontbreken wanneer jij begint met airsoft. Dit is weliswaar niet verplicht, maar toch kopen veel mensen er wel eentje. Begrijpelijk, want met een helm bescherm jij jouw hoofd tegen de plastic balletjes. Een helm biedt bovendien bescherming tegen stoten. Speel je airsoft in de natuur? Koop dan een hoofddeksel dat camoufleert. Op deze manier val jij minder goed op tijdens het spel.

Vest
Wanneer jij airsoft speelt, moet je behoorlijk wat dingen meenemen het veld in. Zo dragen veel spelers meerdere wapens me zich mee. Toch kun je maar één airsoft pistool tegelijkertijd gebruiken. Hierdoor moet je de andere wapens opbergen. Een vest biedt in dat geval uitkomst. Dit hulpmiddel is namelijk voorzien van meerder zakken, waardoor jij alle benodigdheden op kunt bergen. Bovendien kun je van alles met je meedragen. Zo is er bijvoorbeeld genoeg ruimte voor extra balletjes. Zodoende hoef jij niet bang te zijn dat je tijdens een potje airsoft zonder munitie komt te zitten.