Tips voor bij het thuissporten

Nu we allemaal nog vaak thuis zitten en de sportscholen nog beperkt open zijn, is het natuurlijk handig om thuis te gaan sporten. Maar hoe zorg je ervoor dat je dan je conditie op peil houdt? En hoe zorg je ervoor dat je thuis trainen makkelijk volhoudt en dus niet te snel opgeeft? In deze blog geef ik jouw een aantal tips mee om het thuis sporten gemakkelijk te maken.

1.      Stel doelen op

Als je je doel voor ogen hebt, is het makkelijker om het sporten vol te houden. Dit helpt namelijk heel erg met je motivatie behouden. Stel de doelen zo realistisch mogelijk op. Zie je dat je het doel bereikt? Dan merk je dat het een goed gevoel geeft en kan je daarom makkelijker je volgende doel opstellen om die vervolgens ook weer te behalen.

2.      Plan je trainingen in

Om het makkelijker te maken en om het tevens goed vol te houden is het inplannen van je trainingen een goede optie om mee te starten. Plan je je trainingen in dan heb je goed overzicht en krijg je ook het gevoel dat je wel aan de slag moet. Als je dan op de bank blijft liggen in plaats van je training gaat uitvoeren, krijg je een schuldgevoel.

3.      Train in intervallen

Wil je echt je conditie goed aanpakken? Dan is trainen in intervallen een goede manier om dit te doen. Hierin verhoog je voor korte tijd je tempo en houd je korte pauzes tussendoor. Doordat je telkens op adem moet komen train je je longen goed.

4.      Fitnessapparatuur

Ook is het hebben van fitnessapparatuur in huis goed om je thuis sportcarrière te beginnen. Hiermee kan je toch nog een beetje de sportschool bij jouw thuis naar binnen brengen. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een roeitrainer nemen. Ook andere fitnessapparaten kunnen jouw helpen, ligt er natuurlijk aan wat jij zelf fijn vind! Hou je meer van fietsen, rennen of krachttraining? Kijk dan op de volgende website: tunturi.com