Je lichaam voorbereiden op de klim

Jog of doe wat cardio voordat je gaat klimmen. Zo bereid je je lichaam voor en vergroot je je uithoudingsvermogen voor de klim. Dit is vooral cruciaal als je normaal gesproken niet traint, omdat je je lichaam niet wilt schokken met de intensiteit die je gaat doorstaan. Jog een paar keer in de weken voor je klim. Leer meer over de berg die je gaat beklimmen. Dit is vereist omdat het de voorkeur verdient om op de hoogte te zijn van het pad, zoals het bestaan ​​van een rivier- of kanaal oversteekplaats. Er gaat niets boven stretchen om je op te peppen en je spieren op te warmen voor de uren klimmen die voor je liggen. Zorg ervoor dat je de juiste klimkleding draagt ​​voor de klim. Je kunt ze krijgen bij een klimwinkel bij jou in de buurt.

Je spullen voorbereiden voor de klim

Je weet nooit wanneer je een plas of beek tegenkomt die je moet oversteken. Gebruik waterdichte materialen om niet alleen jezelf, maar ook je bezittingen te beschermen. Je kunt het je niet veroorloven om uitgedroogd te raken. Uitdroging kan hoofdpijn veroorzaken. Het zal ook moeilijk zijn om tijdens de klim aan vers en zuiver water te komen. Neem je eigen water mee en zorg ervoor dat je drinkt als dat nodig is. Je wilt je mede klimmers niet tot last zijn als je duizelig wordt door uitdroging. Onthoud dat glucose de primaire brandstof is voor lichamelijke activiteit. Je verbrandt veel koolhydraten en vetten tijdens je trektocht en je kunt niet te veel verliezen of je zult zonder energie komen te zitten. Zorg voor voldoende koolhydraten in je lichaam om de prestaties te verbeteren. Vergeet niet om een ​​crashpad en andere veiligheidsuitrusting mee te nemen om je veiligheid te garanderen.

Wat te doen tijdens de klim?

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden tijdens de klim. Ervaren klimmers adviseren nieuwe klimmers om altijd voorzichtig te zijn met hun omgeving. Er zijn dingen die na het verlaten van de plaats in de oorspronkelijke staat moeten worden achtergelaten. Je moet ook op jezelf letten. Vertel het aan iemand als je buiten adem bent en niet meer verder kunt. Daarom is het belangrijk om een vriend of vriendin mee te nemen tijdens de beklimming.