Het gebruik van sportsupplementen als topsporter

Inmiddels is het geen geheim meer dat topsporters sportsupplementen gebruiken voor hun gezondheid en om hun prestaties te verbeteren. Zo gebruiken voetballers bijvoorbeeld supplementen voor hun prestaties & herstel en zijn supplementen vooral onder krachtsporters populair. Supplementen worden vooral gebruikt door topsporters, maar ook recreatieve sporters kunnen baat hebben bij het gebruiken van sportsupplementen. In dit artikel lees je meer over supplementen voor (top)sporters.

Waarom gebruiken topsporters eigenlijk supplementen?

Er zijn drie hoofdredenen waarom sporters ervoor kiezen supplementen te gebruiken:

  • Met supplementen presteren sporters beter. Dit komt doordat bepaalde supplementen je meer energie en/of meer kracht geven. Bovendien zijn ze vaak een snelle vorm van energie, wat je met voeding lastiger kan binnenkrijgen. Onder dergelijke supplementen valt ook sportvoeding. Neem als voorbeeld een reep voor duursporters, die eenvoudig veel voedingswaarden levert.
  • Sportsupplementen zorgen ervoor dat sporters beter en sneller herstellen. Vooral voor topsporters is dat natuurlijk belangrijk. Hoe beter en sneller je herstelt, hoe fitter je je zult voelen tijdens je volgende wedstrijd. Bovendien wordt de kans op blessures kleiner door bepaalde supplementen te gebruiken.
  • Bepaalde supplementen verbeteren je algemene gezondheid. Een voorbeeld hiervan is omega 3 (visolie). Velen krijgen dit te weinig binnen via voeding, terwijl omega 3 veel belangrijke gezondheidsvoordelen kent (onder andere voor je hart & ook voor je hersenen). Door omega 3 als supplement in te nemen, geniet je alsnog van deze voordelen. Hetzelfde geldt voor vitamines en mineralen.

Alle bovenstaande redenen zijn stuk voor stuk van belang voor topsporters. Om op het hoogste niveau te presteren is je voeding zeer belangrijk. Een onderdeel daarvan is dus ook de juiste supplementen gebruiken.

Wat is belangrijk bij het gebruiken van sportsupplementen?

Heb je interesse in het gebruik van supplementen, dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden:

  • Kies altijd voor gezonde supplementen, zoals de sportsupplementen van Muscle Concepts. Voor zowel voeding als supplementatie geldt dat je het altijd zo gezond mogelijk moet houden. Het gaat immers om je lichaam en je wilt deze natuurlijk gezond houden. Vermijd daarom chemische zoetstoffen in supplementen en kies alleen voor schone merken.
  • Het is niet aangeraden om zomaar allerlei supplementen te gaan kopen, zonder dat je weet wat je nodig hebt. Bepaal eerst waarvoor je sportsupplementen wilt gebruiken en wat je doel is. Kies vervolgens voor de supplementen die daarbij passen.
  • Weet je niet zeker of je de juiste supplementen gebruikt, of twijfel je over doseringen? Vraag het dan aan een expert. Op die manier weet je zeker dat je het juiste advies ontvangt en dat je supplementen op de juiste manier gebruikt.