people, woman, exercise

Hardlopen in vegas

Las Vegas trekt jaarlijks zo’n 40 miljoen bezoekers, waaronder miljoenen congresgangers die de 150.000 hotelkamers vullen. De overgrote meerderheid van de bezoekers verblijft ergens langs de 4,2 mijl lange Strip, die loopt van Sahara Ave. naar Russell Rd. De gasten komen meestal niet verder dan passieve dingen zoals gokken. Hardlopen in Las Vegas is een studie in contrasten. De ‘Strip’ is zeker een van de meer unieke pistes ter wereld, maar als je een auto kunt huren en net buiten de stad kunt komen, zijn er een aantal geweldige hardloopbestemmingen.

Hardlopen op de Strip is een unieke ervaring, en met al die lampjes kan dit op elk moment worden gedaan. Het kan ook een uitdaging zijn, gezien de drukte, de hitte en het feit dat er plekken zijn waar je een trap op moet en door een winkelcentrum / casino om de straat over te steken. Onze gids heeft veel details over de beste manieren om de Strip te rennen, met verschillende afstanden. Het beste deel van de belangrijkste hotels, zoals de Venetian, is om naar het noorden te gaan.

Voor toegang tot het meer bruikbare centrum en sommige woonwijken, verblijft u aan de zuidkant van de Strip, zodat u toegang hebt tot E. Harmon Ave en de UNLV-campus of het centrum. De meeste, maar niet alle, zijwegen van de Strip hebben trottoirs en zijn begaanbaar, hoewel ze een beetje een betonnen jungle zijn.

Als je eenmaal buiten de stad bent, worden je hardloopopties vermenigvuldigd en zijn ze echt interessant. De must-do is de spectaculaire Red Rock Canyon, op 20 minuten afstand. Sunset Park is een oase nabij de luchthaven, met meer dan 3 mijl aan paden. Ga voor een aantrekkelijke residentie naar de wijk The Lakes. Er is ook goed rennen in de buitenwijk Henderson in Las Vegas, met name The Clark County Wetlands, meer dan 3 mijl aan woestijnachtige natuurpaden en een luspad van 14 mijl, en de nabijgelegen River Mountains Loop Trail, die echter een aantal spectaculaire delen heeft canyons, met uitzicht op Lake Mead. De Historic Railroad Tunnel Trail, die Lake Mead en Hoover Dam met elkaar verbindt, is een iconische run en ligt op minder dan een uur rijden.

Topgrafisch gezien is Las Vegas vlak, maar er zijn enkele geweldige heuvels en canyons voor uitdagende trailrunning binnen een straal van 10-20 mijl van de stad. En wat het weer betreft, dit is de woestijn. De temperaturen van mei-september overschrijden bijna dagelijks de 100 graden. Wees voorzichtig – ga vroeg, gebruik zonnebrandcrème en hydrateer, mensen! De winters zijn gematigder en de nachten / vroege ochtenden kunnen koel zijn.

Opmerking: Las Vegas is een populair vertrekpunt voor uitstapjes naar nationale parken, met name Zion (2 uur), Bryce (4 uur), de Grand Canyon (4 uur), Death Valley (2 uur), Lake Meade en Hoover Dam ( 45 min.)