Eenvoudige trucs bij het omgaan met rugpijn

Hoe moeilijk het ook voor je is om er doorheen te gaan, rugpijn is een veel voorkomend probleem geworden voor mensen van alle leeftijden. Hoewel de oorzaken kunnen verschillen, heeft iedereen die rugpijn heeft één gemeenschappelijk doel – er van af komen. Dit artikel gaat je tips geven om je te helpen je rugpijn onder controle te krijgen.

Als je aanleg hebt voor rugklachten – genetisch of door je keuzes in je levensstijl – bescherm jezelf dan door de gewoonte aan te nemen regelmatig een chiropractor te bezoeken voor je pijn voelt. Regelmatige bezoeken aan een chiropractor bieden verlichting voor kleine problemen, zodat ze later geen grotere problemen worden.

Op de juiste manier leren tillen kan je in de toekomst veel rugpijn besparen. Leren tillen vanuit de knieën in plaats van alleen maar voorover te buigen om te tillen zal de belasting van je rug sterk verminderen. Zo voorkom je dat je rug overbelast wordt en voorkom je dat je rug eerder pijn ontwikkelt.

Als je rugpijn hebt terwijl je aan de computer werkt probeer dan dit, zorg dat je armen comfortabel zitten. Je armen omhoog doen of ze uitstrekken op een te hoog geplaatst toetsenbord kan rugklachten veroorzaken. Stel je toetsenbord op een comfortabel niveau om de belasting van je bovenrug te verminderen.

Als het om rugpijn gaat, is ijs meestal een heel effectieve pijnstiller. Wanneer het wordt toegepast kort nadat een verwonding is ontstaan of na een activiteit die pijn veroorzaakt, kan het drastisch helpen om het herstel zoveel sneller te laten verlopen. De beste combinatie is ijsapplicatie en gelijktijdig toegepaste massagetherapie bij fysio in Eemnes.

Goede zithouding 

Zorg ervoor dat je rechtop zit. Een slechte houding hebben leidt tot onnodige belasting van de gewrichten in rug en wervelkolom. Als je urenlang achter een computermonitor gekluisterd zit, of vooral een andere activiteit die je aandacht zo vasthoudt dat je minder op je houding gaat letten, moet je gewoon in een comfortabele en ondersteunende stoel zitten. Versterk je houding en je kern door het gebruik van een gymnastiekbal.

Je rug, pijnvrij, houden doe je meestal met een paar vrij eenvoudige technieken. Als je op een bepaalde plek pijn hebt probeer dan de spiergroep rond die bepaalde plek te masseren. Doe een paar rekoefeningen en breng een verwarmingskussen aan. Sommige mensen vinden het ook nuttig om een trilstoel te gebruiken zoals die in het winkelcentrum. Een andere mogelijkheid die je zou kunnen proberen is de dry needling in Huizen

Sommigen die een zittende levensstijl leiden krijgen chronische vlagen van rugpijn, dus het is altijd een goed idee om ervoor te zorgen dat je minstens 30 minuten per dag opstaat en beweegt. Rugpijn ervaren terwijl je zit en dan gaan liggen kan een cyclus creëren die met regelmatige tussenpozen ernstige pijn tot gevolg heeft.

Om rugpijn aan te pakken, doe je aan yoga. Zelfs als je in slechte conditie bent, kun je beginnen met enkele eenvoudige, gemakkelijke houdingen die je rugspieren helpen strekken en spanning losmaken. Door de spieren van de rug te versterken en te verlengen en spanning in de ruggengraat los te maken, maak je een eind aan je rugpijn.

Verminder de spanning op je ruggengraat door te ontspannen. Zelfs het aanleren van de juiste ademhalingstechnieken kan helpen om iets van je rugpijn te verlichten. Werk aan bepaalde ademhalingstechnieken als je rugpijn hebt. Ze kunnen je lijden misschien verlichten.

Tot besluit: rugpijn treft veel mensen. Het gemeenschappelijke doel is de rugpijn te verminderen of er helemaal van af te komen. De enige manier om dat te doen is je over dit onderwerp te laten voorlichten. De bedoeling van het bovenstaande artikel is je een idee te geven van wat je kunt doen om rugpijn tot het verleden te laten behoren.