Eenvoudige oplossingen voor fitness die eenvoudig te volgen zijn

Als je harder werkt en minder bereikt in je persoonlijke fitness routine, is het tijd om eens te kijken naar wat nuttig advies over hoe je slimmer kunt werken, niet harder. Iedereen kan iets nieuws leren dat met minder moeite betere resultaten kan opleveren en je kunt beginnen met het lezen van de geweldige tips hieronder.

Als je aan serieuze krachttraining gaat doen, is het van cruciaal belang dat je een spotter bij de hand hebt. Terwijl je aan het heffen bent, gaat je lichaam moe worden. Tillen zonder spotter laat je open voor het gevaar dat je je gewichten niet van je borst kunt tillen, of nog gevaarlijker, dat ze op je neervallen als je armen het begeven.

Kies de juiste schoenen voor je fitnessprogramma. De juiste schoen kan een verschil maken in hoe ver je loopt en hoe stabiel je bent als je gewichten tilt. Zorg ervoor dat je later op de dag schoenen zoekt als het voedsel wijder geworden is. Zorg dat er voldoende ruimte is om je tenen te bewegen en dat er een halve centimeter extra ruimte is voor je grote teen.

Houd je trainingen bij. Het bijhouden van een dagelijks of wekelijks logboek, waarin je al je trainingen bijhoudt, zorgt ervoor dat je vorderingen maakt met je oefeningen en het helpt je om je verantwoordelijk te houden. Schrijf dingen op, zoals duur, frequentie, gewichtsmaten en sets en hoe je je voelde bij je training.

Om je knieën te helpen beschermen, moet je werken aan sterke dijbenen. Een ligament scheur achter de knieschijf is een veel voorkomende sportblessure die levenslange problemen kan opleveren. Train zowel je hamstrings als je quads om te zorgen dat je knieën beschermd zijn. Probeer been krullen en verlengingen te doen.

Zweet

Om de beste resultaten uit je fitness training te halen, moet je gehydrateerd blijven. Als je te veel van je lichaamsgewicht uitzweet, ontstaat er stress op je cardiovasculaire systeem, wat je prestaties negatief kan beïnvloeden. Drink ongeveer 2 uur voor je training minstens 475 ml vocht. Drink tijdens het sporten elke 20 minuten ongeveer 300 ml: meer dan het een hoge intensiteit training is. Drink na het beëindigen van je training nog eens 475 ml. Dit lijkt veel, maar het is verrassend hoe uitgedroogd je in korte tijd kunt raken.

Kickboksen is een zeer effectieve training. Niemand probeert een paar rondjes kickboksen zonder zich ernstig in het zweet te werken en het gevoel te hebben dat hij echt een geweldige training heeft gekregen. Met kickboksen kun je een enorme hoeveelheid calorieën verbranden, en je kracht zal ook veel toenemen.

Zorg ervoor dat je tijdens je training goed gehydrateerd blijft. Je moet al het water dat je door zweet verliest blijven aanvullen, vooral als het warm is waar je traint. Drink echter niet te veel in een keer, anders kun je het weer overgeven. Neem gewoon kleine slokjes om je lichaamstemperatuur koel te houden en je vocht aan te vullen.

Sommige mensen zijn zoute zweters en zullen tijdens hun inspanning hun natriumgehalte moeten aanvullen. Als je na je training witte korstjes op je vizier, je kleren of je huid ziet, dan ben je iemand die te veel zout uitzweet. Natrium kun je tijdens je training aanvullen met krakelingen en sommige sportdranken. Als je het gevoel hebt dat je te veel zout uitzweet, let dan op de tekenen die je kunt ervaren van een laag natriumgehalte, hyponatriëmie.

Natuurlijk komt bij het zweten ook een sterke lichaamsgeur vrij, waar niet elke deodorant bij helpt. Door een  borotalco deo aan te schaffen is dit probleem snel verholpen. Deze is te vinden op de Zweet Ik Veel website.  

Zelfs een kleine tip uit het bovenstaande artikel kan je helpen om je beste fitnessniveau slimmer aan te pakken. Het kan helpen om je routine te maximaliseren en je in de allerbeste vorm te krijgen, niet door harder te werken maar door slimmer te werken. Het kan een enorm verschil maken dat je kunt zien en voelen.