De symptomen van een te hoge bloeddruk

Waarschijnlijk denk je er wel eens over na, wat zijn hoge bloeddruk symptomen. Ruim een derde van alle Nederlanders hebben te maken met een te hoge bloeddruk. Dat is natuurlijk erg veel en in veel gevallen herken je de symptomen niet altijd. Wie te lang met een te hoge bloeddruk blijft rondlopen heeft een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Om deze reden is het goed om stil te staan bij de verschillende symptomen die te maken hebben bij een te hoge bloeddruk. Hierdoor kun jij vroegtijdig een te hoge bloeddruk constateren zodat je hier actie op kunt ondernemen. Heb jij structureel een te hoge bloeddruk dan is het goed om hier aandacht aan te besteden. Zo is het advies om in dat geval een arts te contacteren.

De verschillende symptomen

Als we kijken naar de verschillende symptomen is het goed om te vermelden dat je in veel gevallen niets merkt. Echter, kan dit wel erg gevaarlijk zijn. Dit is namelijk het geval omdat je dan verhoogde kans hebt op hartfalen. Als je langdurig last hebt van een te hoge bloeddruk kan je last hebben van de volgende punten:

–       Hoofdpijn;

–       Kortademigheid;

–       Duizeligheid;

–       Vermoeidheid;

–       Wazig zien;

–       Oorsuizingen;

–       Hartkloppingen

Daarnaast zijn er ook nog bijkomende symptomen als het in een verdere stadium treedt. Hierbij kun je denken aan:

–       Neusbloedingen;

–       Spierzwakte;

–       Misselijkheid;

–       Braken.

Heb jij structureel last van deze symptomen? Dan is het goed dat je vroegtijdig aan de bel trekt bij jouw arts. Hierdoor weet je zeker dat je vroegtijdig aan de bel trekt en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Wat kan je hier tegen doen?

Natuurlijk wil je iets doen tegen deze symptomen. Om deze reden is het als eerst goed om zelf inzicht te krijgen in je eigen bloeddruk. Hierbij is het aan te raden om te kijken naar het aanschaffen van een bloeddrukmeter. Hierbij is het wel goed om te benoemen dat je op het juiste type moet letten. Een bovenarm bloeddrukmeter geeft namelijk een nauwkeurig resultaat aan. Als je kiest voor een polsbloeddrukmeter is het makkelijker te bevestigen Een bloeddrukmeter met geheugenfunctie is handig wanneer je de bloeddruk goed bij wilt houden. Deze data zijn niet alleen voor jezelf inzichtelijk, maar kun je ook gemakkelijker delen met de huisarts.

Ben jij benieuwd hoe je jouw te hoge bloeddruk eenvoudig zelf kunt aanpakken? Dan is het aan te raden om een blog te lezen over verschillende methodes hoe je dit het beste kunt aanpakken zonder medicijnen. Care by Nature heeft een blog artikel geschreven met verschillende tips hoe je dit kunt aanpakken zonder medicijnen. Hierdoor weet je zeker dat je een goed artikel hebt met tips waardoor jij ervoor kunt zorgen dat je jouw bloeddruk weer onder controle kunt houden. Heb je hier structureel last van? Dan is het aan te raden om hiermee naar een arts te gaan zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.